СПОРТ

66 участници се включиха в Коледния плувен турнир в Сливен

66 състезатели се включиха в Коледен плувен турнир – Сливен 2023 г. Той се проведе в общинския басейн в ОУ “Елисавета Багряна”. Замeстник-кметът Пепа Чиликова поздрави организаторите и участниците и им пожела успех както в плуването, така и в личен план.

“Щастлива съм, че децата ни имат място, на което да развиват своите умения. Плуването е здраве. Бъдете здрави и покорявайте върхове”, заяви Чиликова, която връчи медали на участниците в две от категориите.

Организацията на състезанието беше за три възрастови групи:

– група С: момичета и момчета, родени 2016-2013 г.

– група В: момичета и момчета, родени 2012-2009 г.

– група А: момичета и момчета, родени 2008-2004 г.

Участниците премериха сили в няколко дисциплини – 50 метра свободен стил, гръб, брус, бътерфайл и съчетано плуване на 100 метра. Възхищение и аплодисменти получиха всички деца. Най-малкият плувец е на 6 години, а най-големият – на 18 години.

Организатор на събитието е клуб по плуване “Сливен 2002”. Неговият председател Стефко Шевкенов изрази надежда догодина турнирът да предизвика още по-голям интерес и в него да се включат състезали и от други градове.

От 2021 година, когато общинският басейн отвори врати след основен ремонт, стана основно място за тренировки, състезания и забавления на децата в Сливен.

Facebook Comments