БЪЛГАРИЯ

82% от учителите искат редовен учебен процес

82% от учителите искат редовен учебен процес от 15 септември. Това показват данните от анкета, проведена от Синдикат “Образование” към КТ “Подкрепа” по повод началото на учебната година.

13% подкрепят идеята за обучение в електронна среда, а 6% са за хибридно обучение /провеждане на редовни часове и обучение в електронна среда след тях/.

Запитани дали смятат, че организирането на редовен учебен процес носи риск за здравето на учители и ученици, 67% от учителите смятат, че има известен риск. 9% мислят, че рискът е голям и няма да започнат работа, докато 23% вярват, че училището е сигурна среда.

Във връзка с някои родителски предложения учителите да работят редовно, а след това да преподават втори път материала в електронна среда, 85% от учителите са готови да протестират със законови средства. Само 12 % от учителите са съгласни да работят над нормата, без заплащане, да осигурят електронно обучение на своите ученици.

58% от учителите пък не са съгласни да има камера със звук в класната стая, за да могат учениците и родителите да ги виждат, за да се обучават в електронна среда в домашни условия, чрез виртуалната класна стая в учебния час. 41% са съгласни на този вариант.

От Синдикат “Образование” посочват, че позицията им остава непроменена и подкрепят провеждането на редовен учебен процес при повишени мерки за сигурност.

 

 

Facebook Comments