Сливен

90 души от областта са дали положителна проба за COVID-19 през последното денонощие

Общо 90 души от Сливенско са дали положителен резултат за коронавирус през изминалите 24 часа. Това съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред тях са лекар, стоматолог и двама души от Дома за стари хора.

С новите случаи от последното денонощие заразените пациенти от Старческия дом са вече 50 потребители и 13 души от персонала. От тях 16 човека са хоспитализирани.

По данни на Щаба през изминалото денонощие са излекувани 54 пациенти. За съжаление са починали четирима болни на възраст 58, 59, 61 и 79 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания.

Към момента общият брой на заразените с COVID-19 в област Сливен е 1136 души. От тях 767 лица са жители на град Сливен, 119 – на град Нова Загора. Сред селата с най-много заболели са Пъдарево и Крушаре /по 13 души/, Селиминово /12 души/, Жельо войвода /10 души/.

249 от болните са хоспитализирани. Останалите са под карантина, а лечението им се провежда под наблюдението на личните им лекари.

Oт Областния кризисен щаб отново напомнят, че предпазните маски, физическата дистанция и спазването на всички останали противоепидемични мерки намаляват риска от разпространение и инфектиране с коронавируса.

Facebook Comments