СЛИВЕН

Акция срещу купуване на гласове в Нова Загора

Днес на територията на Нова Загора се провежда операция по превенция на престъпленията срещу политическите права на гражданите и битовата престъпност. Извършват се проверки в населени места и търговски обекти, определени след анализ за рисковите зони във връзка с предстоящите избори. Проверени са 4 хранителни магазина, където има пряка зависимост на хората, взели стоки на вересия, като спред отганите на реда тази зависимост може да бъде използвана за контролиране на вота. От обектите са иззети тетрадки със записани имена, като лицата в тях ще бъдат разпитани и ще се установява дали материалите имат отношение към изборите.

В хода на операцията са иззети незаконно притежавани боеприпаси. Разкрито е престъпление – кражба на пари и вещи от МПС, за което е задържан криминално проявен мъж от Нова Загора.

Акцията се провежда в новозагорския квартал „Шести“ и 2 села в общината от служители на Икономическа полиция и криминалисти към Районно управление – Нова Загора, със съдействието на сектор „Специални тактически действия” към ОДМВР – Сливен.

Действията на полицейските служители по противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите продължават и пред следващите дни.

Facebook Comments