Сливен

Асоциацията на училищата по мода провежда тридневен форум в Сливен

Националната асоциация на училищата по мода „Росица Иванова“ провежда тридневен форум в Сливен. По време на срещата ще бъдат обсъдени актуалните предизвикателства в професионалното образование и формиране на тенденции в развитието му, които да отговорят на съвременните изисквания на бизнеса, осигурявайки ефективна реализация на пазара на труда на завършилите ученици.

Организатор и домакин на събитието е Професионалната гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“, чийто директор Даниела Караманова е и председател на Асоциацията.

Събитието бе открито с дискусия, а гости на срещата през първия ден на форума бяха заместник областният управител Димитринка Петкова, италианският текстилен предприемач Едоардо Миролио, представители на браншови организации, експерти от Министерство на образованието и науката и др.

В НАУМ членуват 30 професионални гимназии по текстил, облекло, моден дизайн, техника, технологии, екология, химична промишленост и лека промишленост, производство на кожени изделия и др. Обучението на учениците е свързано с всички аспекти на модното облекло – от дизайна и производството на тъканите и облеклата до визията, създадена от аксесоари, грим и прическа. Асоциацията е отворена за нови членове.

По време на работната среща участниците и гостите ще посетят и сливенската гимназия по текстил, за да се запознаят с условията на работа и обучение.

Facebook Comments