СЛИВЕН

Атанас Зафиров: БСП предлага таван на цените, намаляване на ДДС и преизчисляване на пенсиите

През първите 100 дни от работата на това правителство БСП изпълнява ангажиментите на партията, заложени в коалиционното споразумение. Това заяви народният представител от Сливенски избирателен район Атанас Зафиров.

“Въпреки кризите, ние отчитаме няколко положителни акцента в работата на правителството. Запазихме 46 хиляди работни места в над 2500 фирми, които бяха силно засегнати от пандемията. Новият бюджет е най-социалният до момента, тъй като над 1/3 от разходите в него са за социална дейност”, заяви Зафиров.

Заместник-председателят на НС на БСП даде висока оценка на работата на четиримата министри в правителството.

“Вчера проведохме Национален съвет на партията, който оцени положително работата на правителството и нашите министри в кабинета. Въпреки заварените проблеми в отделните ведомства, към момента те се справят много добре със задълженията си”, коментира още сливенският депутат.

“Актуализацията на бюджета е от най-голямо значение. Цените, инфлацията, доходите, бедността – всичко това може да се реши през актуализацията, която сега се налага в пълна сила. В нея ще заложим допълнителни средства за социална политика. Ще предложим таван на цените на определени стоки и формиране на финансов фонд, с който да компенсираме разликата на производителя, за да не търпят загуба фирмите. Предлагаме и въвеждане на необлагаем минимум, преизчисляване на пенсиите и намаляване на ДДС и акцизи”, допълни Атанас Зафиров.

Социалистът коментира и основните предизвикателства пред управляващата коалиция, сред които са не добрата координацията и комуникацията межди четирите партии. “Това е слабост, която трябва да преодолеем. Излъчването на разнопосочни сигнали от министри и депутати създава у хората впечатление за несигурност и разнобой. От БСП искаме стабилност в коалицията с ясни и единни послания”, заяви още Зафиров.

По-рано през деня Атанас Зафиров се срещна с граждани в своята приемна, на която бяха поставени различни въпроси.

Facebook Comments