Сливен

Без инциденти по време на абитуриентските балове в Сливен

Абитуриентските балове в Сливен и областта приключиха без инциденти и пътни произшествия, съобщиха от пресцентъра на полицията.

В ОДМВР-Сливен бе създадена организация за осигуряване на добър обществен ред по време на тържествата и недопускане на нарушение и опасно поведение от зрелостниците и техните придружители.

Служители на Районно управление – Сливен са извършвали контрол на движението на пешеходци и автомобили в района на кръговото кръстовище на Розова градина и местата, където се събират абитуриентите и техните близки. Контрол е осъществен и по пътя от градската градина през бул. „Цар Освободител” до площад Хаджи Димитър.

Проведена е кампания “Абитуриенти” от сектор “Пътна полиция” на теорията на общините Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица. Осъществено е засилено полицейско присъствие по контрол на движението с цел недопускане на инциденти при предвижването на абитуриентите и контрол на маршрутите.

Органите на реда са установили и заснели нарушения от зрелостници, като най-честите са подаване от автомобилите по време на движение. Униформените са взели отношение веднага на място. Съставени са 3 акта в Сливен и 2 в Котел. Взето е отношение и по случаи на нерегламентирано поставяне на надписи върху регистрационните номера на автомобилите.

Facebook Comments