СЛИВЕН

Близо пет хиляди лева събра благотворителният футболен мач за Дамян

Днешният благотворителен футболен мач между отборите на Общински съвет-Сливен и „Напоителни системи”, клон „Средна Тунджа”, събра близо пет хиляди лв. за 7-годишния Дамян Димов. Той е с диагноза „детски аутизъм”. За да бъде подобрено неговото състояние, е необходимо вливане на стволови клетки и терапии в барокамера в клиника в Мексико, както и ежемесечни терапии в Бари, Италия. Сумата от 80 хил. евро за процедурите е непосилна за семейството на детето, чието лечение е необходимо да започне възможно най-скоро.

Благодарности към всички за съпричастността отправи майката на Дамян – Десислава Димова, която заедно с Дамян и съпруга си, бяха сред публиката на стадион „Хаджи Димитър”.

„Емпатията е едно от най-ценните човешки качества в днешно време, и което ни отличава, като хора. Да подадеш ръка в труден момент, да влезеш в обувките на друг човек, да разбереш неговите мъка и страдание. Бъдете здрави, благословени и нека доброто, което правите, се върне като бумеранг при вас и семействата ви!”, заяви още Десислава Димова.

Началният удар на мача даде кметът Стефан Радев, който също застана зад каузата. Той поздрави организаторите за подетата инициатива и всички, които са участвали активно в дарителската кампания.

„Вярвам, че положителната енергия и заряд, които царят тук днес на стадиона, ще помогнат, заедно с финансовата подкрепа, кампанията да е успешна. Пожелавам на всички сполука, но нека големият победител да бъде доброто, благородството в тази среща!”, заяви още градоначалникът. От Община Сливен са се свързали със семейството на детето с предложение за логопедична и психологична подкрепа, която е част от услугите на в Общностен център-Сливен.

Адмирации за дарителската кампания изрази и председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, който бе и капитан на тима на местния парламент.

„За мен е изключителна чест да бъде капитан на отбора на Общински съвет-Сливен, който има най-важната цел – да помогне за лечението на Дамян! През годините съм се включвал в най-различни мероприятия, но няма нищо по-хубаво от това, да окажеш подкрепа на дете в нужда. Благодаря на всички вас, които днес сте тук!”, заяви още Митев.

В състава на Общинския съвет в днешната футболна среща бе Васил Тинчев, бивш футболист с над 400 мача в „А” група, капитан на отборите Сливен, „ЦСКА” и част Националния отбор, носител на Купата на България с отбора на Сливен. Тинчев бе и част от сливенския звезден отбор срещу тима на световния гранд „Ювентус”. Юсеин Шакиров, служител на Югоизточно горско държавно предприятие – Сливен, също влезе в състава на местния парламент.

Сред популярните имена бе и Васил Костов – заслужил майстор на спорта и дългогодишен треньор по футбол в града под Сините камъни. За благотворителния мач той подготвя отбора на „Напоителни системи”, клон „Средна Тунджа”.

В съдийския състав бяха делегатът на мача Райчо Райчев – председател на Областния съвет на български футболен съюз – Сливен. Главен съдия бе Димо Димов – рефер от „А” група на професионалния футбол. Помощник-съдии днес бяха Христо Стоянов и Живко Желев.

В паузата между двете полувремена публиката имаше възможност да гледа изпълненията на сливенския Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев” и Спортен клуб „Акродинамика” – Пловдив.

Сред публиката бяха още зам.кметовете Пепа Чиликова, инж. Стоян Марков, общински съветници, граждани.

Футболната среща завърши със 7:3, в полза на Общински съвет-Сливен.

 

Facebook Comments