СЛИВЕН

Близо 200 ученици ще участват в лекоатлетическата щафета „Освободител“ в Сливен

В лекоатлетическата щафета „Освободител”, организирана от Община Сливен, ще се включат 192 ученици от 24 училищни отбора, разпределени в три възрастови групи. Спортното събитие е посветено на 145 години от Освобождението и ще се проведе на 3 март.

Трасето от близо 1000 метра ще е с осем поста – Съдебната палата, хотел „Централ”, блока на „Райфайзенбанк”, кръговото движение, магазин „Тернопол”, централната поща, сградата на ОД на МВР, североизточния вход на езиковата гимназия. Финалът ще е отново до Съдебната палата. 

Състезателите ще заемат местата си в 11 часа. Минути след това ще бъде даден стартът на първата възрастова група. Награждаването се очаква да започне в 12.15 часа на централния площад „Хаджи Димитър”. 

Тази година ще се състои 58-ото издание на щафетата. То се осъществява с подкрепата на ЦПЛР – Общински детски комплекс и Клуба по лека атлетика „Михаил Желев”. Организаторите информират, че от 10.55 до 11.30 часа движението в района на трасето ще бъде временно спряно. След приключване на състезанието то ще бъде възстановено.   

 

Facebook Comments