Сливен

Близо 6000 превозни средства са проверени по време на акция „Зима” в Сливенско

Близо 6000 превозни средства са проверени по пътищата на област Сливен в хода на проведената през месец ноември традиционна акция „Зима”.

Eкипи на сектор „Пътна полиция” и районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са констатирали 3397 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 278 акта и 2337 фиша. От тях 292 за неизправности на превозните средства – 135 за неизправност в осветителната система, 4 за неизправност при устройствата за стъклопочистване, 17 за управление с разкъсани или износени гуми, 7 за неизправни велосипеди, 7 за неизправни индивидуални електрически превозни средства и други.

Спрени от движение са 17 автомобила. За неправилно пресичане и движение по пътното платно са глобени 251 пешеходци.

До АПИ и местните органи на управление са изпратени 13 сигнални писма за отстраняване на недостатъци на пътното платно, пътната настилка, сигнализацията с маркировка и пътни знаци, както и подобряване на уличното осветление.

Проверките за техническа изправност на автомобилите и оборудването им за движение при зимни условия продължава в рамките на провежданите специализирани операции на територията на ОДМВР – Сливен и при ежедневния контрол по пътна безопасност.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – [email protected].

Facebook Comments