СЛИВЕН

Богата на събития година планира Общината заедно с културните институти в Сливен

Културният календар с мероприятия в Сливен през настоящата година обсъдиха на среща зам.кметът Пепа Чиликова и представители на културните институти в града. Концепцията на предложенията за събитията следваше линията те да бъдат по-интересни и да обхванат различна по възраст публика.

И тази година Общината е планирала голяма част от обичайните си културни мероприятия. Тя отново ще заложи на музикалните и танцови сценични прояви, конкурси, международни и национални фестивали, които събират малки и големи. Събитията, посветени на годишнина от трагичната гибел на Апостола, отново ще протекат в два дни – на 18 и 19 февруари. Към момента стана ясно, че тече организацията на Националния празник – 3 март. Традиционните Майски дни на културата „Сливенски огньове“ ще предложат изненади и забавления за жителите и гости на Сливен.

Премиери за децата в Кукления театър и нови постановки в Драматичния театър подготвят за публиката двата културни института. Нови заглавия и среща с автори ще предложи през месец май поредният Национален фестивал на детската книга. Той се организира от Регионална библиотека „Сава Доброплодни“, в партньорство с Община Сливен.

Във фокуса на разговорите попадна и програмата, която Общината подготвя за празника на Сливен – Димитровден. Тази година честванията през целия октомври ще преминат под знака на 190 години българска текстилна индустрия. Изложби, исторически възстановки, средновековни събори, представляват малка част от празничната програма. Срещите във връзка с уточняване, допълване и приемане на краен вариант на културните събития, продължават.

Facebook Comments