България

Борисов: Връщаме мандата за съставяне на правителство (ВИДЕО)

ГЕРБ връща мандата за съставяне на правителство. Това стана ясно след изявление във Facebook на премиера в оставка Бойко Борисов.

Партията получи мандата от президента Румен Радев на 20-ти април, след което състави своя проектокабинет с кандидат за министър-председател Даниел Митов.

“Ако имаше преговори, да докладвам как са минали. Ние бяхме подготвени по политики, с преговорни екипи и със състав. За съжаление партиите, към които се обърнахме за преговори, решиха безотговорно и надменно да откажат подобни разговори, което според мен е политическа грешка и проява на незрялост”, заяви Даниел Митов.

“Дадох път на нови хора, които градивно да помогнат в ситуация на криза. Ние ще запомним решението на колегите. Най-лесно е да откажеш разговори, защото на тях трябва да се дадат аргументи”, коментира Борисов.

“Видях, че едни от първите решения на новите депутати е да си вдигнат заплатата на 10 хил. лв. Видях и друга порочна практика – гласуването с чужди карти. Чухме как трябва да се режат крайници на политически опоненти и как не трябва да се дава думата на опозицията”, каза още премиерът.

“Мутрите си вкараха адвокатите в парламента. До обяд те ще работят в парламента, а след това в канторите си. Вижте за какво гласуват”, заяви Бойко Борисов.

Снимка: Facebook/Boyko Borissov

Facebook Comments