България

Борисов за Слави Трифонов: Това се казва политически страхливец (ВИДЕО)

„Страхливец е този, който не може да управлява със 160 заявили подкрепата си депутати и казва, че са му недостатъчни и му трябват 260 гласа. На това му се казва политически страхливец. И Тодор Живков не е имал 260 гласа подкрепа“, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на среща, излъчвана във Facebook.

“От 500 хиляди, нека ти станат милион, пак няма да имаш абсолютно мнозинство и ще загубиме ценно време, понеже държавата и народът са ни по мили от всичко, още веднъж ние им даваме помощ”, добави премиерът.

Борисов каза още, че ГЕРБ винаги е управлявал в коалиция, никога не е имал абсолютно мнозинство.

„Да, разбира се, след това те обвиняват, че за дадени теми търсиш мнозинство с партиите, които са в опозиция. Тогава излизаш и благодариш на тези партии, ясно и точно казваш за какво са те подкрепили, но носиш цялата отговорност. Аз не знам как българите, считат, че е редно с генерално пълномощно да се управлява – с цялото ми уважение към Антоанета Стефанова (световна шампионка по шах, предложена за премиер от “Има такъв народ” – б.р.). Тя, ако е премиер за всяко нещо ще ходи да пита депутата Трифонов, нали точно това обясняваха, че не е правилно“, заяви премиерът в оставка.

Беше ми интересно да си покажат техните предложения за министри, както ние го направихме. А сега ще трябва да си говориме само за шах, допълни той.

„Като гледам безумията им – разбрах, че г-жа Дончева е искала и кореспонденцията с Европейската комисия. Ще влезат в тема, която ЕК изобщо не харесва. Да се ограничат в територията на България. Имат шанс да направят правителство и министрите им да влязат веднага в кореспонденцията с ЕК“, каза още премиерът в оставка.

Борисов се пошегува като каза: „Очаквах снощи Мая Манолова да нахлуе по време на оскарите и да грабне статуетката“.

Преди минути от „Има такъв народ“ съобщиха, че предлагат шахматистката Антоанета Стефанова за премиер, а лидерът на партията Слави Трифонов каза, че няма да приеме подкрепата на останалите партии за съставяне на правителство, защото „Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост.“

Facebook Comments