България

Борисов: Изиграха много хитър сценарий, искат пак да има кабинет “Орешарски” (ВИДЕО)

Днес Бойко Борисов инспектира ремонта на пътя между Монтана и Видин. Заедно със заместник-министър Николай Нанков, той обходи отсечката от Макреш до крайдунавския град.

Премиерът беше придружен и от Росица Кирова – председател на гражданската инициатива „Единни за промяна“, с която по-късно пиха кафе в центъра на Видин.

Кирoвa e бивш oбщинcки cъвeтник oт НДCВ във Видин, след това от групата на ГEРБ, после кaндидaт-кмeт от гражданското обединение “Единни за промяна”, а пoнacтoящeм кooрдинaтoр нa пaртиятa нa Cлaви Трифoнoв зa рeгиoнa.

„Вчера станаха ясно много неща. Първо, че ДПС не подкрепя ГЕРБ. За всички стана ясно, че приказките им за Велико Народно събрание и нова конституция за били празни. Какво се оказа? Че всички са лъгали! Стана ясно за всички кои са сценаристите и какви са сценариите”, каза Борисов.

“Искат пак да има кабинет “Орешарски”. Изиграха много хитър сценарии. Отидоха и подплашиха Ахмед Доган. И какво направиха – отново БСП, ДПС, Радев и олигархията заедно”, кометира премиерът.

Борисов е убеден, че ще се съберат 120 гласа. Проектът бил нужен, за да се покаже воля за рестарт. “Работа”, така отговори пък премиерът на въпроса какво следва, ако не се събере нужната подкрепа.

Сценарият лъсна, а целта е да го няма Борисов, да го няма ГЕРБ. Сценаристите са ясни – БСП, ДПС, Божков, Радев, Христо Иванов и олигарсите. Аз се радвам, че се видя кои партии наистина искат промяна и кои лъжат. Tака че предизборната коалиция „Всички срещу ГЕРБ“ на практика е готова и нейна първа и последна задача ще бъде с всички средства да ме атакуват лично, но и да се руши доверието в институциите и държавността. През 2013 година основният лозунг и цел беше: „Да изчегъртаме ГЕРБ от политическата карта на България“. Същото се вижда и сега.Поредните лъжи паднаха – как ДПС подкрепя ГЕРБ и как всички партии искат Велико народно събрание. Ние показахме политическа воля за рестарт. Предложихме проект на нова Конституция и свикването на Велико народно събрание. Този орган може да промени абсолютно всичко в Конституцията и това всички го знаят, но не им е удобно. Защото сценарият им е друг. Каква е алтернативата? Бесилките? Ковчезите? Това ли е алтернативата?Демократичният процес е сериозно застрашен. Всички тези техники от компроматната война отвращават хората и резултатът е негативен за всички. Печалбата, която си мислят, че имат тези, които използват мръсни техники – е илюзорна.

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 1 септември 2020 г.

Снимка: Бойко Борисов, Фейсбук

Facebook Comments