Сливен

Броят на заразените с коронавирус в Сливен расте, 10 нови случая само за ден

Десет нови случая на коронавирус са регистрирани в Сливен през последното денонощие, сочат данните на Националната информационна система. Това е и най-големият брой заболели за 24 часа, който е установен в Сливен от началото на пандемията. Към днешна дата общо 122 лица са заразени с коронавирус.

В страната 43 от изследваните 816 проби са дали положителен резултат. За втори пореден ден броят на новозаразените е над 40. В събота бяха отчетени 41 случая.

От новите случаи за изминалото денонощие 21 са регистрирани в Пазарджик. В София и областта са отчетени само 5 нови случая. В Шумен и Разград по 2. В Перник, Смолян, и Ямбол – по 1.

Потвърдените към момента пациенти с коронавирус в България са 2711. Към днешна дата в болници се лекуват 155 души. От тях 12 са в интензивни отделения.

За изминалото денонощие няма починали лица, при които е бил потвърден COVID-19.

През последните 7 дни се наблюдава постоянен ръст на новозаразените. За сравнение през последната седмица на месец май броят на новите случаи у нас се движеше между 6 и 17 дневно без отчетлива тенденция на повишаване или спад на заболеваемостта.

Facebook Comments