МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

“БСП за България” откри предизборната си кампания в Сливен

Мотивирани за победа, кандидатът за кмет на община Сливен ген. Кольо Милев и кандидатите за общински съветници откриха предизборната кампания на „БСП за България“ в Сливен.

„Тръгваме на битка. Защото Сливен заслужава друго настояще и друго бъдеще“, с тези думи кандидатът за кмет се обърна към присъстващите граждани. „На мнозина тези избори изглеждат като поредните избори, с обичайните противопоставяния, караници, лъжи и измами. Времето е за единение, не за противопоставяне. Нека заедно да променим града ни“, призова ген. Милев.

Той посочи още, че напоследък се анонсират големи планове за развитие на икономическа зона в Сливен, но реално нищо не се случва. Пред присъстващите генералът припомни постигнатото по време на неговия мандат като кмет във времето от 2011 до 2015 г. Сред реализираните тогава проекти са реставрацията на крепост “Туида”, облагородяването на парк „Юнак“, както и ремонтът на централната градска част, включващ обновавяне на Ларгото, пространството пред сградата на Общината и паметника на Хаджи Димитър.

„Това обаче не е достатъчно и ние сме тези, които могат да променят положението в Сливен към по-добро. Икономиката на града ни трябва да се съживи, да се привлекат външни инвеститори и да се създават нови работни места. Ние можем и ще го направим, защото имаме опита и смелостта да се изправим пред проблемите“, заяви още кандидатът за кмет на община Сливен.

БСП – Сливен се явява на местните избори с пълна листа от 41 кандидати за общински съветници. В нея половината са млади надежди, а останалите доказани, добре познати на обществеността специалисти в различни области.

Сред експертите, които отново ще поискат доверието на гражданите на 29 октомври, е и Соня Келеведжиева. Тя отправи своето послание към гражданите и уточни, че от тях зависи бъдещето на града, който има нужда от висок морал в управлението и от това младите, заедно с по-мъдрите и опитните, да работят с желание и хъс за просперитета на Сливен.

От името на младото поколение в листата, кандидатът за общински съветник Детелина Симеонова представи доводите им за участие в местния вот през октомври. “Тук сме, защото се доверяваме на ген. Милев, той е нашият пътеводител и днес правим крачката към един по-добър Сливен“, посочи тя.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не успя да присъства на откриването на предизборната кампания, но от нейно име народният представител Деян Дечев прочете писмо, в което бяха отбелязани основните точки от кампанията на партията.

„Изборите са най-важното политическо изпитание за годината. БСП не приема политиката като сделка, ние останахме верни на себе си и на хората. Кандидатът ни за кмет на Сливен е ген. Кольо Милев. Той е доказан професионалист, почтен и отговорен човек. Ген. Кольо Милев е автентичният носител на различната политика за този град, водил е десетки битки като кмет и народен представител за по-добрия живот на хората. Време е ген. Милев да покаже онова, което отличава БСП от другите! Ние градим, ние правим политика за хората. Сливен заслужава не „сглобка“, а кмет, който да работи в полза на хората, не срещу техните интереси“, пише в писмото Нинова.

Предизборната среща завърши с концерт на обичания от поколения българи изпълнител Панайот Панайотов.

“БСП за България” е с номер 1 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Facebook Comments