СЛИВЕН

Владо Михайлов и Никеца пяха с Р.I.F. на фестивала “Стоте войводи” в Сливен

В Сливен започна фестивалът “Стоте войводи“. Два дни в Градската градина местни производители предлагат своята продукция, а програмата включва разнообразни изпълнения.

Началото на първата вечер поставиха състави от Сливен и региона. Кметът Стефан Радев откри събитието и поздрави всички присъстващи. “Радвам се, че отново сме заедно тук, където нашите млади таланти се изявяват успешно, където местните фирми предлагат качествени продукти. В миналото, когато се е провеждал сливенският панаир, в града ни е имало много силен предприемачески дух, който днес се възражда”, каза кметът.

От 20 часа на откритата сцена излезе българският рок певец Тома Здравков и неговата група.

Програмата продължи с група Р.I.F., чиито специални гост-изпълнители бяха Владо Михайлов и Никеца, които вдигнаха градуса на празничното настроение.

През втория ден, в неделя, фестивалната програма ще започне с изненада за най-малките. От 11 часа Държавен куклен театър ще зарадва малчуганите с представлението “Вълшебно пътешествие”.

От 18 часа на сцената ще излязат самодейни състави от Сливен, а от 19 часа гостите на фестивала ще могат да се насладят на изпълненията на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

Истинска фолклорна палитра ще предложат на публиката оркестър „Канарите“ от 20 часа. Вечерта ще завърши с песните на популярната певица Джена. Тя ще се качи на откритата сцена от 21 часа.

Всички посетители на фестивала ще имат възможност да опитат и да се насладят на разнообразната местна продукция. Да научат повече за процеса и технологията по нейното производство. На алеите в Градската градина са разположени шатри на производители на билки, вино, колбаси, мед и др.

Организатор на проявата е Община Сливен.

 

 

Facebook Comments