Сливен

Военната прокуратура в София поема разследването на смъртта на 31-годишния офицер на полигона “Ново село”

Военно-окръжната прокуратура в София ще продължи разследването по досъдебното производство, образувано от Военно-окръжна прокуратура – Сливен, във връзка със смъртта на 31-годишния старши лейтенант Тодор Манчев.

Предстои извършването на множество процесуални действия с оглед осигуряване на пълно, законосъобразно и ефективно разследване, съобщават от държавното обвинение.

Досъдебното производство е под специален надзор на Върховна касационна прокуратура и Военно-апелативна прокуратура.

Припомняме, че трагедията се разигра на 19 юли. През деня офицерът е участвал в учение на военния полигон “Ново село” край Сливен. По-късно е открит прострелян в едно от спалните помещения, като основната версия за смъртта му е самоубийство със служебно оръжие.

След инцидента в публичното пространство се появиха предположения, че причината младият офицер да посегне на живота си е свързана с участието му в неправомерното нахлуване на американски военни части във фирма за производство на дограма край пловдивското село Чешнегирово. Половин час работници от цеха прекарват легнали на земята, докато накрая се разбира, че е станала грешка. Манчев получил наказание „забележка”, а двама негови шефове от Пловдив били уволнени.

Манчев бе погребан в родното си село Дебръщица, Пазарджишко. Той е очаквал дете от бременната си годеница, с която трябваше да се бракосъчетаят на 20 август.

Facebook Comments