Сливен

Всички ученици в община Сливен минават на онлайн обучение от 2 ноември

Всички ученици от I до XII клас в община Сливен ще се обучават в електронна среда, считано от 2 ноември, вторник. Това заяви пред “Канал 6” началникът на Регионалното управление на образованието Боян Аксаков.

“Изчакваме все още, за да получим информация каква е средната заболеваемост по общини. При заболеваемост над 750 на 100 000 души, както се очаква да е специално в община Сливен, ще се премине изцяло в онлайн обучение. Идеята ни е това да се случи от 2 ноември, за да има няколко дни на разположение за родителите да създадат организация, както и самата образователна система да се подготви”, обясни Аксаков.

Решение е взето днес по време на заседание на Областния кризисен щаб. Причината е ръстът на заразени лица с COVID-19. Данните показват, че само за миналата седмица в община Сливен новозаболелите са 461 души. Излекуваните са 322 лица, починали са 29 човека. Активните случаи към днешна дата са 1043.

В останалите три общини на област Сливен заболяемостта засега остава значително по-ниска. В община Котел е под 500 души на 100 000 лица от населението. Учебният процес продължава да се осъществява присъствено.
В общините Нова Загора и Твърдица заболяемостта е между 500 и 600 души. Учениците ще редуват присъствено с онлайн обучение.

Промените ще влязат в сила от 2 ноември, тъй като 1 ноември, Денят на народните будители, е неучебен.

 

 

Facebook Comments