Сливен

Втори ден продължава гасенето на пожара край Твърдица

Втори ден продължава гасенето на пожара край Твърдица. През изминалата нощ екипи на пожарната са се опитвали да потушат огъня в близост до населеното място, за да се ограничи достъпът му до къщите.

В борбата с огнената стихия се включиха военни и техника от Българската армия, съобщиха от Министерство на отбраната. 31 военнослужещи с 6 броя техника от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен, под ръководството на капитан Николай Евтимов, от 7.00 ч. тази сутрин са на терен, за да подкрепят усилията на противопожарните екипи. Част от тях правят просеки и засипват с пръст по-малките локални огнища.

В гасенето на пожара участват и Военновъздушните сили. В продължение на четири часа вчера хеликоптер AS 532 AL Cougar, от състава на 24-та вертолетна авиационна база, извърши 37 пуска на общо над 70 тона вода. За зареждане на системата за пожарогасене с вода беше използван микроязовир „Метрокук”, намиращ се в землището на Твърдица.

Днес хеликоптерът излетя отново, за да продължи участието си в борбата с огнената стихия.

Пожарът е обхванал над 500 декара борова гора. Предполага се, че е тръгнал от нерегламентирано сметище. Към момента усилията са насочени към неговото локализиране. Опасност за хората няма.

Facebook Comments