МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

„Възраждане“ излиза на протест: Спират ни тока! Няма да го позволим!

ПП “Възраждане” излиза на национален протест срещу затварянето на въглищните централи, който ще се проведе в цялата страна на 12.10.2023 г., четвъртък, от 18.00 часа. 
 
В Сливен протестът ще бъде пред сградата на Областна администрация. От “Възраждане” призовават всички граждани, които не искат България да загуби своя енергиен сувернитет, да се присъединят към протестните действия.
 
“В условията на войни в близост до нас и неясно бъдеще пред ядрената ни енергетика, България не може да се лиши от единствения си изцяло национален източник на електричество, а именно въгледобивните мини и ТЕЦ-овете! Те са стратегически за националната сигурност предприятия, които гарантират енергийната независимост на България”, заявиха от ПП “Възраждане”.
 

От партията настояват правителството да уважи исканията на миньорите и енергетиците, посочвайки, че работата на въглищните централи трябва да продължи, без да бъдат намалявани мощностите, до изчерпване на залежите от лигнитни въглища. 

Сред исканията на “Възраждане” са също изтегляне на Териториалните планове за справедлив преход от Европейската комисия и предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост, с цел запазване на ТЕЦ-овете.
 
От партията на Костадин Костадинов предлагат държавата да инвестира в технологии за улавяне на въглеродните емисии.
 
“Приетият закон за преминаване на битовите потребители на свободния пазар, в комбинация с горните поети ангажименти, ни обрича да не можем да си плащаме тока след година. Ако изобщо имаме ток, той ще бъде в огромната си част внесен от чужди страни”, коментират още организаторите на протестните действия.
 

Facebook Comments