СЛИВЕН

В Сливен организират благотворителен мач в подкрепа на седемгодишния Дамян Димов

Отборите на местния парламент и „Напоителни системи” – Сливен, клон „Средна Тунджа”,  ще премерят сили тази неделя, 30 април, в благотворителна футболна среща. Инициативата е посветена на седемгодишния Дамян Николов Димов от Сливен, който е с диагноза „детски аутизъм”.

От пет години семейството се бори със състоянието на Дамян, опитвайки се да го подобри с подкрепата на различни специалисти – лекари, логопеди, психолози, както и с редица скъпоструващи лечения. От будно и любознателно дете, проходило и изговарящо думи, момчето се затваря, спира да говори, губи и зрителен контакт. За да бъде подобрено състоянието на Дамян,  е нужно вливане на стволови клетки и терапии в барокамера в клиника в Мексико. Лечението включва ежемесечни терапии и в Бари, Италия, съпроводени с прием на различни медикаменти и добавки. Сумата от 80 хил. евро за всички процедури е непосилна за семейството на детето, чието лечение е необходимо да започне възможно най-скоро.

„С колегите от Общинския съвет винаги сме се обединявали по важни и актуални за града ни теми, особено, когато те засягат здравето на децата ни. Неведнъж сме участвали и подкрепяли различни благотворителни каузи. Радвам се, че и този път е така! В такъв момент, всяка помощ е важна!”, заяви председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев. Той използва случая да покани на благотворителния мач всеки, който желае да помогне на Дамян.

Футболната среща ще се състои на стадион „Хаджи Димитър” от 14 ч. Там ще има поставена кутия за дарения в подкрепа на детето. Входът е свободен.

 

Facebook Comments