СПОРТ

В Сливен предстои Международният планински маратон „Хайдушки пътеки“

Поредното издание на Международния планински маратон „Хайдушки пътеки” предстои в Сливен на 21 октомври. В спортната надпревара среща си дават около 600 бегачи в различни възрасти от цялата страна и чуждестранни гости.

„Хайдушки пътеки” популяризира двигателната активност и здравословния начин на живот, но и дава възможност на участниците да видят най – красивите места на Сливен и природните богатства на Балкана. Трасетата преминават край емблематични места и символи от градската среда, продължават в планината край живописни местности, красиви пещери, планински върхове, крепостни останки, горски извори, стари хайдушки сборища. Целта на организаторите е да бъде привлечен интереса на участниците и те да се завърнат отново в Града под Сините камъни за нов маратон или като туристи.

Надпреварата ще протече в три етапа – четвърт маратон, полумаратон и маратон.

Стартът ще бъде даден в 8 ч. пред сградата на Община Сливен. Финалите ще бъдат три – на връх Българка, в района на хижа „Карандила” и пред сградата на Общината. След 15 ч. ще започне награждаването на състезателите. Наградите са осигурени от Община Сливен и спонсори.

Организатор на маратона е Фондация „Стария бряст”, в партньорство с Община Сливен.

Снимка: Архив на планински маратон „Хайдушки пътеки“ 2019 г. 

Facebook Comments