СПОРТ

В Сливен се провежда открит турнир по борба – свободен стил

Десетки състезатели от страната, треньори, фенове на силовия спорт и граждани събра днешният открит турнир по борба – свободен стил. Спортната надпревара се организира от клуба на носителката на два сребърни олимпийски медала, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка Станка Златева, с подкрепата на Община Сливен и спонсори. На откриването пред залата, носеща името на бившата състезателка по борба, сред гостите бяха народният представител Десислава Танева, част от ръководството на община Сливен и  световноизвестният цирков акробат и еквилибрист Енчо Керязов. Акробатът е и  част от ръководния екип на община Ямбол.

С „Добре дошли!” приветства всички гости и участници основният инициатор на надпреварата и треньор Станка Златева. На всички състезатели тя пожела успех и добро представяне. Златева използва случая да благодари за подкрепата на Община Сливен, която всяка година отделя значителни средства за развитието на спорта в Сливен и инициативи за по-активен живот и дейности на открито.

През последните години турнирът се превърна в традиция. Основната му цел е да насърчава младите хора да се занимават със спорт. Освен това състезанието е начин да се представят положителни примери на поведение и спортни форми за свободното време на децата и младежите, като ефективно средство за превенция на употребата на наркотични вещества.

В надпреварата днес сили ще премерят състезатели, разпределени в различни възрастови групи и категории. Подготвителни групи за момчета – 2 категории на място и момичета 36 кг и 47 кг;

– деца – първа група – 30 кг; втора група – 30 кг, 36 кг, 42 кг, 63 кг, 88 кг;

– момчета – 50 кг , 60 кг, 68 кг, 90 кг;

– кадети – 61 кг, 71 кг, 81 кг, 91 кг и 105 кг; юноши – 65 кг и 71 кг; девойки – 50 кг, 53 кг, и 62 кг.

Турнирът продължава. Награждаването на победителите ще се състои след приключване на състезанието.

Facebook Comments