СЛИВЕН

В Сливен стартира кампания по кръводаряване

На 1 юни стартира кръводарителска кампания, организирана от Отделението по трансфузионна хематология при МБАЛ “Д-р Иван Селимински” и Областния съвет на БЧК – Сливен. Кампанията ще продължи през целия месец. Повод е Световният ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител, който отбелязваме на 14 юни всяка година.

Всяко даряване на кръв е ценен животоспасяващ дар, а повторното даряване е ключът към изграждането на безопасно и устойчиво снабдяване на лечебните заведения с кръв и кръвни съставки. 
 
С цел организиране и насърчаване на доброволци в кампании за безвъзмездно кръводаряване, през настоящата 2023 г. Община Сливен дари на Отделението по трансфузионна хематология 133 книги, свързани с историята и бита на Сливен и региона.
 
Всеки, който има желание и възможност да дари кръв, ще бъде посрещнат от екипа на Oтделението всеки работен ден от 08.00 до 14.00 часа в Кръвния център, който се намира в ДКЦ-2.
 
Допълнителна информация може да прочетете на сайта на болницата, раздел КРЪВОДАРЯВАНЕ: https://mbal.sliven.net/donation.php.

Facebook Comments