Сливен

В Спортното училище „Димитър Рохов“ започна новата учебна година

Със скромна церемония, при спазване на противоепидемичните мерки, в присъствието на родители и близки на 1 септември започна новата учебна година в Спортното училище „Димитър Рохов“ в Сливен.

„Училището заема специално място не само в областната, но и в националната карта на образованието. Интересът на деца от цялата страна е голям заради високите стандарти на подготовка – благодарение на бивши и настоящи възпитаници на училището името на Сливен и България гордо звучи на ред престижни състезания у нас, в Европа и на други континенти“, заяви областният управител Минчо Афузов в поздравителен адрес до преподавателския екип и възпитаниците на училището. Той бе прочетен на тържеството и връчен на директорката Наташа Иванова от заместник областния управител Димитринка Петкова.

В спортното училище се обучават 316 ученици от 5. до 12. клас, в седем спортни дисциплини – борба, вдигане на тежести, джудо, лека атлетика, футбол, спортна акробатика, скокове – батут.

Децата и младежите са от Сливен, Стара Загора, Търговище, Бургас, Варна, Велико Търново, Ямбол и други области, съобщи директорката. През тази година учебното заведение ще оборудва още два кабинета – компютърен и по химия, в база, предоставена от Общината.

Най-малките ученици в училището за шампиони положиха традиционна клетва при постъпването си в учебното заведение. Най-големите пък, от гимназиалния курс, посрещнаха новата учебна година на спортен лагер.

Facebook Comments