БЪЛГАРИЯ

ГЕРБ: “Продължаваме промяната” са купували газ от дъщерни фирми на “Газпром”

“До последния си ден на своето управление “Продължаваме промяната” са купували руски газ от дъщерни фирми на “Газпром”, с което са ощетили българското общество с над 28%”. Това обяви на брифинг днес бившият министър на енергетиката от ГЕРБ Делян Добрев.

Той припомни, че България е трябвало да купува природен газ на цена от 86 евро през юли, такава е била цената на “Газпром”. Вместо това страната ни е купувала от “Винтерсхал Румъния”, която е 100% дъщерно предприятие на “Газпром Швейцария”, по цена от 110 евро.

“Разликата между 86 и 110 евро правят тези 28%, с които българското общество е ощетено. Тази разлика е влизала в джоба на “Газпром” и най-вероятно в офшорните сметки на Промяната, защото няма друга логика”, допълни още Добрев.

„Ние не взимаме от компанията майка, а от дъщерната компания на „Газпром“. Кой печели от това? Офшорките на Промяната печелят нещо, не знаем какво. Затова сме пуснали сигнали до ДАНС и МВР“, каза още депутатът от ГЕРБ

Фактурите, които ГЕРБ представиха на своята пресконференция, като доказателство за покупката на газ на по-високи цени, обхващат периода от 1 юли до 31 юли.

Facebook Comments