СЛИВЕН

Грейна коледната елха на Сливен

Община Сливен подари коледно шоу на жителите и гостите на града. Дъждът наложи програмата по запалване светлините на елхата да бъде съкратена, но това не помрачи празничното настроение на хората, които се бяха събрали на площад “Цар Освободител”.

Церемонията започна с изненада. Десетки дронове прелетяха над площад “Хаджи Димитър”, рисувайки във въздуха коледни мотиви.  Подобно дрон-шоу се случва за първи път в Града под Сините камъни и за него дълго ще се говори.

От сцената пред Общината кметът Стефан Радев отправи пожелание за светли празници, здраве и късмет. “Радвам се, че коледният дух е толкова силен, че дъждът не може да ни уплаши. Надявам се да имаме една прекрасна Коледа”, каза кметът. Той се обърна и към най-малките, като им пожела белобрадият старец да им донесе желаните от тях подаръци.

Тримата български тенори бяха специални гости на събитието. Георги Петров, Росен Ненчев и Михаил Михайлов омагьосаха с гласовете си публиката. Децата от вокално студио „Усмивка” с ръководител Мария Желева и Dance Studio „Barbie” при Военен клуб-Сливен с ръководители Силвия Терзиева и Искра Стойчева поздравиха със свои изпълнения присъстващите. Младежи от проекта „Музиката вместо улицата” на Георги Калайджиев показаха своя талант с нежния звук на китари.  Вечерта завърши с празнични фойерверки.

Facebook Comments