СЛИВЕН

Двама лекари и четири медицински сестри са сред заразените с коронавирус в Сливенско

През изминалото денонощие на територията на област Сливен са установени 39 положителни проби на инфектирани пациенти с коронавирус.

Сред новозаболелите лица са двама лекари, четири медицински сестри от две различни болнични заведения, помощник-фармацевт, шофьор на линейка.

31 души от диагностицираните са жители на община Сливен, 7 – на община Нова Загора и един – на община Котел.

Към момента активните случаи на COVID-19 в Сливенска област са общо 380 души. В община Сливен са 298 лица /сред тях са и заболелите домуващи и персонал от „Качулка“/, в община Нова Загора – 61, в община Котел – 14 и в община Твърдица – 7.

Болните са жители на общинските центрове и на 27 малки населени места в четирите общини на областта. 47 са хоспитализирани, останалите провеждат лечението си под домашна карантина и наблюдението на общопрактикуващите лекари.    

Областният кризисен щаб призовава да се спазват стриктно противоепидемичните мерки. Носенето на предпазни маски за лице, покриващи устата и носа, и физическата дистанция в закрити площи, редовната дезинфекция и честото миене на ръцете доказано ограничават разпространението на коронавируса. 

Facebook Comments