Сливен

Двама ученици, учител и медицинска сестра са сред новозаразените с COVID-19 в Сливенско

25 са новите случаи на COVID-19 в област Сливен. Сред тях са медицинска сестра, двама ученици от различни училища и учител, който е диагностициран с PCR-тест след изявени клинични симптоми.

27 жители на областта са излекувани през последното денонощие. Няма починали пациенти. Това съобщиха от Областния кризисен щаб. Не са регистрирани нови болни в семейни огнища или в огнища на работното място. Сред изследваните педагози с бързи антигенни тестове през вчерашния ден няма положителни за COVID-19.

Към 29 януари болните са 341 души, като 283 от тях са от община Сливен, 37 – Нова Загора, 12 – Твърдица и 9 – Котел. Под карантина са 636 лица.

Здравните власти в областта отново напомнят на гражданите да не ходят на работа при проява на симптоми, макар и леки. В такива случаи те трябва да останат у дома, да се обадят незабавно на личните си лекари и да изпълнят дадените от тях указания. Неглижирането на ситуацията и ходенето на работа с проява на симптоми поставя в риск, както заболелия, така и околните.

Facebook Comments