СЛИВЕН

Две деца са приети в областната болница в Сливен след катастрофа

Шестима души, пострадали при пътни инциденти, са получили медицинска помощ през празничните дни в МБАЛ “Д-р Иван Селимински” в Сливен, съобщиха от здравното заведение. В болницата са приети четирима от тях.

При катастрофа, на около 5 км от гр. Котел в посока с. Тича, са пострадали две деца на възраст 6 и 8 години. Произшествието е станало между лек автомобил „Сеат“ и товарен автомобил „Мерцедес“. Децата са се возели на задната седалка в леката кола.

8-годишното дете е настанено първоначално в реанимация, извършена му е коремна операция, а след това е прехвърлено в Отделението по хирургия. Другото дете е в неврохирургия с комоцио.

При друг пътен инцидент са ранени двама мъже на 51 и 43 години. Единият е със счупена подбедрица, а другият – с комоцио.

В реанимация е настанен и 34-годишен мъж със счупване на предмишница и рана на рамото, получени при сбиване. По информация на разследващите органи до инцидента се е стигнало след възникнал конфликт между двама братя в Твърдица.

За периода 21-25 април спешна помощ в болницата са потърсили общо 233 души. Приети са 113 от тях. Извършени са 17 операции и 10 раждания.

Facebook Comments