СЛИВЕН

Две операции на полицията се провеждат днес в Сливен

Две специализирани операции са в ход днес в Сливен, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Органите на реда следят за спазване на ограниченията на скоростта, употребата на алкохол и наркотични вещества, както и за опасно поведение на пътя като неправилно изпреварване и отнемане на предимство.

По данни на полицията, от 10.30 до 12.30 часа, на ул. „Стефан Караджа“ са проверени 98 автомобила и 125 лица. Съставени са 7 акта и 8 фиша. Установен е един неправоспособен водач – номерата на автомобила са свалени, съставени са 3 акта за техническа неизправност, един за липса на застраховка „Гражданска отговорност“, а един автомобил е спрян от движение поради затъмнени стъкла.

В операцията тази сутрин са участвали и служители на Дирекция „Инспекция по труда – Сливен“, които са извършили проверки на служебни автомобили за наличие на трудови договори на шофьорите, спазване на работното време, заплащане на трудово възнаграждение и други. 

Към момента тече втората операция съвместно със служители на БГТОЛ.

От началото на седмицата в хода на специализираните операции полицейските екипи са установили четирима неправоспособни шофьори. Други четирима водачи на МПС са хванати да управляват след употреба на алкохол, а един водач – с наркотични вещества.

Вчера на бул. “Стефан Стамболов“ с мобилна камера е засечена скорост от 107 км/ч. Спрямо шофьора са предприети съответните действия.

Контролът по пътна безопасност продължава. Гражданите също могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР – Сливен: [email protected].  

 

Facebook Comments