МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Дебатът за Сливен по безапелационен начин показа управленската немощ на ГЕРБ в последните осем години

Вчера в град Сливен чрез доброволческа инициатива „Ти си Сливен” се проведе единственият до момента дебат между кандидатите за кмет на общината. От всички поканени кандидат-градоначалници, единствено трима заявиха желанието и се включиха в него, сред които и инж. Марин Христов, кандидат от коалиция „Продължаваме Промяната-Демократична България”.

С голямо изумление днес научаваме, че единият от тях- г-н Стефан Радев, кандидат-кмет за трети мандат от ГЕРБ, си е дал самооценка, че е безапелационният победител в дебата за Сливен, което по никакъв начин не отговаря на истината. Моля, г-н Радев да каже съгласно кои „мнения на повечето зрители на дискусията” е направил тези изводи, имайки предвид, че такова проучване от страна на организаторите не е направено.

Г-н Стефан Радев „услужливо” пропусна да каже в дебата колко струва на сливналии закачането на една коледна топка в коледната украса и коледното джудже към нея, колко струва линейният метър на оградата в парка „Юнак”, защо малките населени места в общината са превърнати в сметища, защо толкова години не е направено почти нищо за подкрепа на малкия и среден бизнес, защо „ударно” се ремонтират тротоари две седмици преди изборите, а за толкова години сливналии се движат по тротоарни плочки от времето на комунизма, защо жителите в квартал “Речица” живеят при такива нечовешки условия, години след като водния цикъл там бе шумно открит от лидера на ГЕРБ г-н Бойко Борисов и местни депутати от същата партия, защо сливналии продължават да пият непречистена питейна вода, защо усилията са насочени само към реализиране на обществени поръчки за изграждане на кръгови кръстовища, защо няма еднакво отношение към спортните клубове в общината, а се дават спортни зали само на приближени. Въпросите и проблемите са много и ако за осем години не са решени, няма да намерят решение от него и в следващите четири години.

Уважаваме приемствеността в политиката и осъзнато ще продължим да работим по всички вече инициирани добри каузи и проекти за Сливен, но сливналии нямат още четири години за губене.

В дебата г-н Марин Христов изложи акцентите в програмата си по основните дискусионни теми, посочени от организаторите – пълна прозрачност и отчет на разходването на парите на общината, отчет за възложените обществени поръчки, срокове за изпълнение и контрол, никаква толерантност към защитаване на тяснопартийни и лични интереси, ангажираност и развитие на инфраструктурата в крайните райони на Сливен, вилните зони и селата, да се преодолее изостaването на общината по показателите за образование-рязко се увеличават хората с основно образование, за сметка на увеличаващата се тенденция за намаляване на тези с висше, да няма „любими” училища, на които се прави ремонт, хората и само хората да са в центъра на управлението на общината, техните интереси и потребности.

Скъпи съграждани,

На 29.10.2023 година е времето в което Вие може да се възползвате от важно демократично право – Правото да гласувате.

За да върнем значението на думата „местно самоуправление” е необходимо кметът и общинските съветници да бъдат избрани от всички Вас, а Вие да бъдете контрольорът на действията на ръководството на общината.

В деня на изборите, нека всеки от Вас даде гласа си в полза на демокрацията в Сливен.

Избирайте с разум, не се поддавайте на фалшиви пропагандни провокации!

Осем години са напълно достатъчно време за един кмет и ако през тези години той не е успял да реши големи проблеми на града, няма да успее и в следващ мандат.

Имаме силно мотивиран и подготвен екип, начело с нашия кандидат за кмет инж. Маринчо Христов и вярваме, че заедно можем да превърнем Сливен в нашия сигурен и мечтан дом.

Моля, подкрепете ни с 66 тази неделя.

С целия дебат жителите на общината могат да се запознаят на следния адрес: https://www.youtube.com/live/QyEu3IqXr2Y?si=UBg8BT8DKE_D3wzl.

Facebook Comments