СЛИВЕН

Девет акта, 41 протокола и 2 предписания са съставени при проверки за мерките в област Сливен

През изминалото денонощие служители на ОД на МВР са извършили 376 проверки за спазване на домашната карантина, нарушения не са открити. Проверени са 61 обществени места, сред които 16 автобуса от обществения транспорт в Сливен и пет питейни заведения в Твърдица. Съставени са 14 предупредителни протокола в Сливен и 27 – в Котел. За неносене на предпазни маски са съставени 8 акта в Сливен и 1 – в Нова Загора.     

Дирекция „Инспекция по труда“ е посетила 15 предприятия. В две от тях са открити нарушения, за които са издадени задължителни за изпълнение предписания. Пет от проверките са осъществени съвместно с други контролни органи. От тях 4 са със служители на РЗИ и 1 – със служители на ОДБХ и ОД на МВР.    

12 търговски обекта са проверени от ОДБХ, 5 са самостоятелните проверки на РЗИ. Не са открити нарушения. Ежедневните проверки продължават.    

Засиленият контрол бе въведен по указания на областния управител Чавдар Божурски и решение на Областния кризисен щаб във връзка с временните противоепидемични мерки.

Facebook Comments