СЛИВЕН

Девет души в защитено жилище в Сливен са с положителни проби за COVID-19

37 са новите случаи на коронавирус в Сливенска област през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб.  

Сред диагностицираните има петима потребители и четирима служители, немедицински персонал в защитено жилище в Сливен. Резултатите са получени, след като са направени изследвания на 16 души, които представляват целия персонал и всички потребители.

Лечението на болните потребители се осъществява на място, под наблюдение на личния лекар. Инфектираните служители се лекуват в домашни условия. Извършена е цялостна дезинфекция на сградата, дадени са предписания за противоепидемичните мероприятия, които трябва да бъдат извършени.

По информация на Щаба сред инфектираните в областта има учителка и ученик от Сливен, както и фелдшер от Нова Загора. Епидемиологичните проучвания за установяване на контактните им лица продължават и в момента.

Активните случаи на коронавирус в областта са  общо 486 души. От тях 351 пациенти са в община Сливен, 110 – в община Нова Загора, 16 – в община Котел и 9 – в община Твърдица.

Положителните лица са жители на 31 населени места в областта.

778 души са под домашна карантина. Очакват се резултатите от 24 проби – 12 на лица със симптоми, 2 на медицински персонал, 9 на контактни лица и 1 проба е контролна.  

Facebook Comments