Сливен

Девет души загибуха битката с COVID-19 за последната седмица в Сливенско

Девет пациенти загубиха битката с COVID-19 през изминалата седмица в Сливенско. Най-младият от тях е на 38 години. Това съобщиха от Областния кризисен щаб.

Болните към момента в областта са 353 души. От тях 79 са хоспитализирани. Останалите провеждат лечението си в домашна изолация, под наблюдението на личните си лекари.

Данните показват, че броят на новозаболелите лица намалява, но област Сливен все още остава в червената зона на картата за заболяването, тъй като случаите са над 120 на 100 хил. души население.

По информация на Щаба, в периода от 10 до 16 май с COVID-19 са диагностицирани 89 жители на областта. Средната им възраст е 56,7 години. Сред тях са две медицински сестри от болничната помощ в Сливен и учител от община Твърдица. Излекувани са 171 души.

От началото на кампанията досега са поставени 21 410 дози от ваксините, като 8 220 от тях са втори игли. Област Сливен разполага с всички видове ваксини – РНК и векторна. Имунизацията се извършва чрез общопрактикуващите лекари, ваксинационните центрове и чрез записване в електронната платформа на Министерство на здравеопазването.

Областният щаб призовава гражданите да се придържат към противоепидемичните мерки. Правилното носене на предпазни маски, спазването на физическа дистанция, редовната дезинфекция и честото миене на ръцете ограничават риска от инфектиране.

Facebook Comments