СЛИВЕН

Десетки доброволци участваха в гасенето на пожара в местността „Батмиш“

Десетки доброволци се включиха тази нощ в гасенето на пожара в местността „Батмиш“ край Сливен. Хората сами се организираха в социалните мрежи и помогнаха за потушаването на огнената стихия.

По информация на полицията, пожарът е тръгнал от сухи треви. Най-вероятната причина е небрежност при боравене с открит огън. За щастие, няма пострадали хора. Благодарение на общите действия на сливенските пожарникари и доброволци, въпреки силния вятър, пожарът бе бързо потушен. Спасени са намиращите се в близост сгради и автомобили, както  и  50 декара иглолистна гора.

Благодаря на всички огнеборци и граждани, които се включиха при гасенето на пожара на Батмиш снощи. Благодаря за отговорността и мъжеството, с което действахте като един екип и предотвратихте разрастването на огъня. Бъдете здрави!”, заяви кметът на Сливен Стефан Радев.
 

През нощта сухи треви горяха и в местността „Каменка“ край Сливен, в кв. Козарево в Твърдица, в Шивачево и в селата Глушник, Събрано, Караново, Богданово, Дядово, Загорци, Сокол, Пъдарево и Баня.

Facebook Comments