ЛЮБОПИТНО НА ФОКУС

Детските градини в Сливен представиха концерт за Коледа

Детските градини пренесоха коледния дух в зала „Сливен” с традиционния празничен спектакъл, който се провежда ежегодно в навечерието на Рождество Христово. Организатор и домакин отново бе Общината, подаръците – от любимия дядо Коледа, а настроението създадоха повече от 300 деца, възпитаници на всички забавачници в Сливен, и техните учители. Посрещна ги заместник – кметът Пепа Чиликова.  „Нека дядо Коледа сбъдне под елхата вашите желания!”, обърна се тя към децата и им пожела нови приятелства, да слушат и уважават родителите и учителите си и да помагат на по-слабите.  

Концертът бе от децата за децата. От самото начало изпълнителите бяха поощрявани от публиката с усмивки и аплаузи. Спектакълът започна с разказ за коледния сън на момиченцето Ая, после пренесе зрителите в Коледна Виена, с езика на танците малчуганите разказаха за всичко, което ги вълнува на светлите празници – снежинките, зимната въртележка, звънчетата, вълшебствата на коледните ангели и коледната нощ. Имаше и „Кристален валс” по Шопен, забавления на хорото с коледуване и сурвакане, не беше забравена и „Силата на любовта”. На сцената се сменяха декори, светлини, великолепни артистични костюми. Децата и техните педагози показаха блестящ спектакъл, за който са се подготвяли с много желание и въображение. Настроение създаде и водещият – известният сливенски актьор Димитър Марков. Кратките антракти той запълни с гатанка за шейната и предложение „Хайде да попеем!”. Гатанката получи хоров отговор. А „Пей, звънче” и „Дядо Коледа не спал”, оказа се, знаят всички. Очаквано, белобрадият старец бе голямата звезда сред всички малки звезди в залата. Под празничната елха на сцената бяха пакетите – подаръци за всяка детска градина. За разкош, празникът приключи с плодове и лакомства за малчуганите.

Празникът се състоя с подкрепата на МКБППМН и ПИЦ към Общината.

За да бъде още по-голяма радостта от коледния спектакъл, осигурена е възможност той да бъде видян в интернет от родителите на децата, близките и колегите на учителите и всички сливенци. Пълен видеозапис на концерта ще бъде публикуван в платформата „You Tube“, за което администрацията ще уведоми допълнително. 

Facebook Comments