ЛЮБОПИТНО

Детски комплекс – Сливен спечели проект за близо 20 хил. лева

Детски комплекс – Сливен е с одобрен проект по националната програма „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците”. Това съобщи директорът на центъра Христо Котов.

За финансиране са кандидатствали общо 48 образователни институции от цялата страна, като Детски комплекс – Сливен е събрал 100 от 100 възможни точки.

Проектът е на стойност 19 999 лева. Чрез реализирането му ще се обзаведат и оборудват два съвременни, иновативни специализирани кабинета по изобразителни и приложни изкуства в сградата на центъра.

„Изкуството е най-висша проява на човешката творческа дейност и съставна част от материалната и духовната култура на човечеството. Това е начин за обогатяване на духовната връзка на човека със средата. Иновациите от света на изобразителното и приложните изкуства, мотивират за осъвременяване на обучението на децата и учениците, чрез провеждане на комбинирани с различни компоненти от 3D технологиите уроци”, коментира Христо Котов.

Той припомни, че Детски комплекс – Сливен е една от най-успешните образователни институции в общината. В Центъра се обучават над 800 деца от всички сливенски училища и детски градини, разпределени в школи в областта на науката, изкуството и спорта. Провеждат се занимания по информационни технологии и компютърно моделиране, компютърни и интернет технологии, астрономия и математика, изящни и приложни изкуства, спорт. Част от Детския комплекс са класически хор „Дружна песен”, Хор за народни песни, Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче” и модерен балет „Грация.

Центърът е организатор и домакин на национални конкурси и изяви по интереси на деца и ученици в национални, общински и регионални конкурси и състезания. Всички дейности в Детския комплекс са безплатни. Те се финансират от Община Сливен и се организират в извънучебно време.

Facebook Comments