СЛИВЕН

Деца и възрастни с увреждания изработиха коледни сувенири за благотворителен базар

Коледният дух завладя отрано двата дневни центъра за хора с физически увреждания в Сливен. С вдъхновяващата подкрепа на специалистите в социалните институции децата и възрастните потребители изработиха с много старание, труд и любов красиви празнични украси и сувенири. Изделията ще участват в благотворителен базар за Рождество Христово. Средствата от продажбата им ще помогнат да бъдат осигурени материали и пособия, необходими за работата с потребителите.  

Базарът ще съпътства традиционното тържество за Коледа, организирано от Дневния център за деца и пълнолетни лица с увреждания „Св. Стилиян Детепазител” в кв. „Дружба” и Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в кв. „Клуцохор”. То ще се състои от 17 часа на 5 декември в зала „Сливен”.  

Екипът на двете институции и потребителите се надяват да посрещнат много приятели и съмишленици, с които да споделят празничното си настроение, уменията и талантите си. Входът е свободен. „Елате при нас с открити сърца. Достатъчно е. Очите сами ще се отворят! Очакваме ви!”, се казва в поканата към жителите на Сливен.

Facebook Comments