ЛЮБОПИТНО

Директорът на Симфоничния оркестър Кремена Оксенкруг с номинация за „Музикант на годината“

Директорът на Симфоничния оркестър в Сливен Кремена Оксенкруг е номинирана за наградата „Музикант на годината“.

Отличието е на предаването „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“ към Българското национално радио. Присъжда се от 1991 година насам. Екипът на предаването прави предложения за носителите на отличието, което се присъжда в няколко категории. Победителите се излъчват чрез гласуване в интернет. В него може да участва всеки. Подробности за регламента –  https://bnr.bg/horizont/page/muzikant-na-godinata.

В началото на ноември миналата година Кремена Оксенкруг донесе на Сливен наградата „Кристална лира“. Тя се връчва от Съюза на музикалните и танцовите дейци в България за ярки постижения в изкуството. Отличието й бе в категорията „Награда на публиката“ – признание за яркото й дарование, за талантливите сливенски симфоници и за успешния им творчески сезон.

Оксенкруг бе номинирана и в категорията „Мениджмънт в музикалното и танцовото изкуство“ – за Великденския концерт и за концерта „Мистерията на Паганини“ с участието на Сливенския симфоничен оркестър, които бяха приети възторжено от професионалната музикална общност и от любителите на класическата музика.      

Младата цигуларка е концертен изпълнител, преподава в Италия и е ръководител на фестивал във Венеция. Носител е на множество престижни отличия. От една година и три месеца е директор на Сливенския симфоничен оркестър.

Нека подкрепим номинацията й в конкурса на БНР! Срокът за гласуването изтича в края на февруари.

Снимка: Facebook/ Kremena Oksenkrug

Facebook Comments