Сливен

До дни ще започне полагането на маркировка по бул. “Стефан Караджа” в Сливен

До няколко дни се очаква Агенция “Пътна инфраструктура” да започне полагането на пътната маркировка по ремонтирания булевард “Стефан Караджа” в Сливен, който е част от Републиканската пътна мрежа. Това съобщи днес по време на брифинг кметът Стефан Радев.

Преасфалтирането на булеварда приключи преди повече от 3 месеца, но към момента все още не е положена маркировка, което е сериозна предпоставка за пътни инциденти.

Межувременно Община Сливен изпрати няколко писма до пътната агенция и служебното правителство с молба проблемът да бъде разрешен.

Радев коментира и текущите ремонтни дейности по обекти и пътната инфраструктура в града.

В момента се работи по първия етап на преасфалтирането на бул. „Стефан Стамболов“. Следващата седмица ще се вземе решение дали има възможност и вторият етап да се изпълни още тази година.

Продължават и дейностите по благоустрояването на междублоковите пространства в кварталите „Сини камъни“, „Българка“ и „Дружба“.

„Ще използваме тези проекти като модел за продължаване на дейностите по кварталите – облагородяване и подновяване на вече съществуващото“, допълни Стефан Радев.

Във връзка с проектите, които се изпълняват в момента, той припомни и изграждането на двата социални центъра до Дома за стари хора в Сливен. Единият център ще бъде за грижа за лица с психични разстройства, а другият – за грижа на лица с умствена изостаналост.

Кметът информира още, че паралелно с посочените дейности, поетапно се ремонтира и уличната мрежа в по-малките населени места.

„Приключихме със селата в планинската част на общината. Ремонтните дейности с тежка техника продължават в южната част“, уточни сливенският градоначалник.

Facebook Comments