БЪЛГАРИЯ

До 100 000 лв. за безопасни условия на труд могат да получат работодателите

„До 100 000 лв. за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд имат възможност да получат работодателите и тази година. Средствата се осигуряват от Фонд „Условия на труд“ към Министерството на труда и социалната политика.“ Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров при връчването на наградите на конкурса „Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа – 2022 г.“, организирани от Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“ с подкрепата на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“. В събитието участваха заместник-министър Емил Мингов, изпълнителният директор на ГИТ Екатерина Асенова и началникът на политическия кабинет на вицепремиера Румяна Михайлова. 

В изказването си министър Лазар Лазаров подчерта, че работодателите, които инвестират в бъдещето на предприятията си, възвръщат вложенията си многократно, защото така разчитат на по-здрави и по-работоспособни и работници и служители. „Церемонията за раздаването на годишните награди събира всички участници в трудовия процес – представители на работодателите, на работещите, на държавата. Приемам това като знак, че сме намерили баланса и общия език да работим заедно в името на живота“, каза още Лазаров. Той допълни, че именно споделянето на опита, знанията и уменията е най-бързият начин добрите практики да достигнат до повече работодатели и да бъде опазено здравето и спасен животът на повече работещи.

По време на церемонията вицепремиерът Лазар Лазаров връчи наградите в категория „Големи предприятия – група 1“, в която призовете заслужиха „Дънди  Прешъс Метълс“  – първо място, „Ей и Ес Марица Изток 1 Сървисиз“ ЕООД – второ място и “Джи Пи Груп” АД – трето място. Заместник-министър Емил Мингов и Румяна Михайлова връчиха наградите в категория „Големи предприятия“  – група 2 и група 3. Изпълнителният директор на ГИТ Екатерина Асенова отличи победителите в категориите  „Предприятие, инвестирало най-много средства за подобряване на безопасните и здравословни условия на труд“ и „Най-иновативен специалист по безопасност и здраве при работа“.

Facebook Comments