СЛИВЕН

Д-р Васислав Петров: Няма забавяне при приемането на 64-годишната жена в болницата

Няма забавяне при приемането на 64-годишната Тонка Йорданова и медицинските екипи в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” са свършили своята работа, заяви директорът на болницата д-р Васислав Петров по повод медийни публикации по случая. В рамките на два часа след транспортирането й до лечебното заведение, са направени необходимите изследвания и прегледи, след което жената е хоспитализирана. Извършен е и PCR тест, чийто резултат е положителен.

Д-р Петров подчерта, че в Спешното отделение е изключително натоварено и въпреки това на жената е оказана необходимата лекарска помощ. „Името на болницата беше замесено некоректно в публичното пространство. Ние нямаме отношение към транспортирането на пациентите до лечебното заведение. Апелирам към достоверно и отговорно отразяване от медиите на подобни случаи при тази безпрецедентна за целия свят ситуация, за да не се създава напрежение и паника в обществото, както и противопоставяне между пациентите и медицинското съсловие”, каза д-р Петров.

Становището на МБАЛ – Сливен, изпратено до медиите, е в отговор на разпространена информация, според която 64-годишната жена чака четири дни линейка, която да я транспортира до лечебното заведение. По думите на  близките й, след две обаждания на телефон 112, тя е закарана до болницата от нейни роднини. 

Шефът на Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен д-р Василиса Симеонова заяви, че започват проверка по случая.

Facebook Comments