СЛИВЕН

Д-р Георги Килограмски получи отличие за особени заслуги при изпълнение на служебния си дълг

Д-р Георги Килограмски получи Значка на град Сливен за особени заслуги при изпълнение на служебния си дълг и отстояване на обществено значими интереси. Високото отличие му бе връчено от кмета Стефан Радев на среща в администрацията, с участието на зам. кмета Пепа Чиликова.

Уважаваният психиатър и невролог с 55-годишен професионален опит е помогнал за лечението на поколения пациенти, включително на служещи в Българската армия като лекар във Военна болница. Има натрупана добра практика в работата си с хора, страдащи от зависимости. През годините е обучавал студенти от колежа към Медицински университет – Варна. Освен за двете лекарски специалности, има диплома и за фармаколог. Днес, на 82 години, известният лекар се намира в отлична кондиция и все още облича бялата престилка. Баща е на четири дъщери и един син.

Значката на град Сливен е награда, чиито носители се определят със заповед на Кмета на общината. Д-р Килограмски бе удостоен с отличието послучай празника на града, Димитровден. Тъй като тогава той нямаше възможност да го получи, това стана сега при гостуването му в администрацията.

Facebook Comments