МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Д-р Събина Петканска: Жителите на община Сливен са лишени от достъп до качествено здравеопазване

Липсата на медицинска помощ и снабдяване с лекарства от първа необходимост в малките населени места в община Сливен е проблем, който трябва да бъде решен в спешен порядък. Това заяви кандидатът за общински съветник от коалиция „БСП за България“ д-р Събина Петканска.

„Хората по селата са лишени от достъп до здравеопазване. За да се консултират с лекар, трябва да отидат на преглед в Сливен. Това им отнема време и средства, с които не разполагат. За осигуряване на адекватни здравни грижи, най-вече за възрастните хора и за тези, които изпитват трудност с придвижването, като общински съветник ще предложа да бъдат създадени мобилни медицински кабинети“, каза д-р Петканска.

По този начин лекарите ще могат няколко пъти в месеца да посещават пациентите в малките населени места от община Сливен, осигурявайки им необходимите медицински услуги.

„Състоянието на общинската здравна инфраструктура също е въпрос, който трябва да залегне в дневния ред на общинските съветници. Сградите на ДКЦ 1 и ДКЦ 2 се нуждаят от ремонт. С внедряване на мерки за енергийна ефективност, считам, че ще се постигне не само комфортна среда, но и оптимизация на разходите за отопление през зимните месеци. Необходимо е също да бъде закупено ново медицинско оборудване, така че общинските диагностично-консултативни центрове да предлагат услуги, конкурентни на частните болници в града“, коментира още кандидатът за общински съветник от БСП.

Като част от мерките за модернизация на общинските здравни заведения, които д-р Петканска предлага, е и въвеждането на електронна система за онлайн записване на час за консултация с личен лекар или специалист. „Електронната система ще облекчи както работата на лекарите, така и пациентите, на които няма да се налага да чакат с часове пред лекарските кабинети. Община Сливен може да бъде иноватор в тази област, улеснявайки достъпа на хората до здравни грижи. С въвеждането на дигитални решения в здравеопазването, ще постигнем и оптимизация в работата на медицинските специалисти“, допълни още д-р Петканска.

За да подкрепите д-р Събина Петканска на изборите на 29 октомври, гласувайте с номер 1 в бюлетината и преференция 102. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Facebook Comments