МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Д-р Събина Петканска: Необходим е дългосрочен план за подобряване на инфраструктурата, а не работа на парче

Инфраструктурата в Сливен и малките населени места се намира в изключително лошо състояние. Улиците са разкопани, на места тротоарите липсват, а пешеходците, в частност майки с колички, са принудени да се движат по пътното платно, с риск за здравето и живота си. Това заяви кандидатът за общински съветник от коалиция „БСП за България“ д-р Събина Петканска.

По думите й, особено голям е проблемът във Вилната зона на града, където живеят над 25 хил. души, голяма част от които са семейства с малки деца. „Ежедневно на хората им се налага да газят в калта поради липсата на асфалт по улиците, няма и осветление. Домакинствата ползват септични ями, защото не е изградена канализационна мрежа, липсват и контейнери за събиране на смет. Същевременно живущите във Вилна зона плащат същите данъци и такси като гражданите в централната част на Сливен, бидейки лишени от елементарни условия на живот“, коментира още д-р Петканска.

Като решение на тези въпроси, тя предлага създаване на дългосрочен план за ремонт на улиците и тротоарите, облагородяване на междублоковите пространства, чрез изграждане на паркоместа и зелени зони с площадки за игра и отдих. „Необходима е цялостна визия за подбряване на инфраструктурата на територията на Сливенска община – както в града, така и в селата, а не работа на парче“, заяви още д-р Петканска.

Според нея, особено важен е и моментът с осъществяването на контрол върху дейността на фирмите, които ще бъдат наети за изпълнение на тези дейности. „Нужен е безкомпромисен контрол, спазване на сроковете по договорите, бързи темпове на работа и гаранции за извършените строително-монтажни дейности. Общината е тази, която трябва да следи за качеството на работа и начина, по който се разходват парите на данъкоплатците, за да не се налага всяка година да се прави ремонт на ремонта“, допълни още д-р Петканска.

За да подкрепите д-р Събина Петканска на изборите на 29 октомври, гласувайте с номер 1 в бюлетината и преференция 102.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Facebook Comments