България

Електронният регистър възобновява записването на желаещите да се ваксинират срещу COVID-19

Електронният регистър на желаещите да се ваксинират срещу COVID-19 възобновява запасването за имунизация. Това стана възможно, след като Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) потвърди ефикасността и безопасността на Астра Зенека, а директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) издаде заповед за възобновяване на ваксинацията с оксфордската ваксина.

Всички лица, които са се регистрирали за поставяне на ваксина за седмицата, през която ваксинационните центрове бяха затворени, ще бъдат автоматично презаписани с една седмица напред. Всеки регистриран ще получи SMS или имейл за новата дата и час на имунизацията през избрания от него канал за връзка. 24 часа преди ваксинацията системата ще изпрати ново напомняне. Потребителите имат възможност да променят дата и часа на ваксинация и да изберат друг времеви прозорец, в зависимост от натовареността на ваксинационните центрове.

Регистрирането на нови потребители, които желаят да се имунизират, ще е възможно от утре, 20 март, на адрес: https://www.his.bg/bg/reservation.

Facebook Comments