СЛИВЕН

Забавленията за децата в Сливен продължават до 20 часа на 1 юни

Детски панаир на празничния Първи юни предизвика интереса на малчугани и родителите им. Пред сградата на Общината бяха разположени множество шатри за различни вълшебства и атрактивни занимания за най-малките жители на града. Първите посетители на ателиетата започнаха да творят още в 12 часа, когато започна събитието. Детски ръце извайваха кокетни съдове от глина, други майсторяха римски мозайки, трети правеха с магията на слънчевите лъчи копия от негативи върху хартия и какви ли не още чудеса. Най-много момиченца имаше в работилницата за изработване на украшения от плъстена вълна и в ателието за макиаж – рисунки върху лицето или ръцете. Най-много момчета пък се събраха около специализирания пожарен автомобил, пробваха каски на огнеборците, катереха се в кабината на машината, позираха за снимки с мама и татко.  Още в началото на панаира дойдоха десетки деца с близките си. Сред тях, като родител, бе и кметът Стефан Радев със своя син.

Радостните емоции създаде фондация „Изиарт” – организатор на панаира, която не за първи път е партньор на Общината за Международния ден на детето. Фондацията подготви и специални изненади чрез мобилни приложения за Регионалния исторически музей и зала „Сирак Скитник”. Настроение създадоха и изпълненията на детски формации от града: съставите „Бисерче” при Военния клуб и „Детелина” при ОУ „Ел. Багряна” с ръководител Магдалена Луканова, Мажоретния състав при ОУ „Хр.Ботев” с ръководител Мариянка Стоянова и Школата за народно пеене „Славейче” при НЧ „Хр. Ботев” с ръководител Петя Григорова.

Забавленията продължават. В 18 часа Държавният куклен театър ще представи спектакълът „Жабокът цар”. Площадът пред Общината ще бъде детска територия до 20 часа днес. 

Facebook Comments