Сливен

Забранява се паленето на сухи треви и стърнища

Забранява се унищожаването на тревни отпадъци с огън и палене на стърнища, съобщават от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Сливен. Въпреки многобройните предупреждения досега, продължават случаите на безконтролни запалвания и небрежност при боравене с открит огън.

Разчистването от сухи клони в горски участъци трябва да става чрез извозването им на определените за това места, като категорично се забранява унищожаването им чрез изгаряне. Огънят в горските масиви е един от най-сложните за овладяване, напомнят от пожарната служба. Той се разпростира на големи площи, загубите са внушителни, а възстановяването на горите изисква много време.

Само през изминалото денонощие на територията на област Сливен са гасени шест пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци, в землището на село Чокоба, в сливенските квартали „Надежда“ и „Младост“, до жп мост на бул. „Цар Симеон“, в района на бул. „Стефан Караджа“, както и в кв. „Шести“ в Нова Загора. Благодарение на бързата реакция и усилията на пожарникарите, произшествията са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

Facebook Comments